Orchideeënwandelingen in de Ariège (09), Frankrijk

Aankondigingen van orchideeënreizen en excursies in binnen- en buitenland.

Moderator: Michiel Janssen

theorchidee
Berichten: 75
Lid geworden op: ma feb 23, 2009 12:57 pm

Orchideeënwandelingen in de Ariège (09), Frankrijk

Bericht door theorchidee »

De Ariège is één van de soortenrijkste départementen van Frankrijk. In totaal kunt u , verspreid over het jaar, 63 soorten vinden, waarvan er 44 algemeen of vrij algemeen, 5 plaatselijk of vrij zeldzaam en 14 zeldzaam of zeer zeldzaam voorkomen.

Bijgaand de soortenlijsten van de 30 soorten orchideeën die ik op de wandelingen gevonden heb. Uiteraard is er behalve dit nog veel meer moois te zien. De gebruikte naamgeving is volgens: Les Orchidées de France, Belgique et Luxembourg, Deuxième édition, ISBN 2-914817-11-8, en wijkt zo hier en daar af van het kompendium van Kreutz.

De genoemde (franstalige) wandelgidsen zijn verkrijgbaar bij de Office du Tourisme in Foix en La Bastide de Sérou. Wellicht vind u daar ook nog de Atlas des Orchidées d'Ariège van Lucien Guerby en Benoît Holliger, uitgave van de Association des Naturalistes d'Ariège; een interessant boekje met een beknopte beschrijving van het departement, de diverse biotopen en 24 soortbeschrijvingen.

Prima camping als uitvalsbasis: Camping l'Arize in La bastide de Sérou aan de route de Nescus. Veel plezier bij de wandelingen en succes in het opsporen van de diverse orchideeën, ze zijn allemaal vanaf het pad te zien.

Groet, Theo.
Bijlagen
Orchidées Promenades Divers.doc
(27 KiB) 507 keer gedownload
Orchidées Randonnée Séronais.doc
(21.5 KiB) 452 keer gedownload
Orchidées Randonnée Foix.doc
(23 KiB) 404 keer gedownload
Orchidées Randonnée Ariège.doc
(19.5 KiB) 419 keer gedownload
Plaats reactie