Orchideeën wandelweek Zuid-Italië

Aankondigingen van orchideeënreizen en excursies in binnen- en buitenland.

Moderator: Michiel Janssen

Barbara
Berichten: 26
Lid geworden op: wo dec 20, 2006 5:39 pm

Orchideeën wandelweek Zuid-Italië

Bericht door Barbara »

Karina van der Meer, gepensioneerd docente Italiaans, organiseert van 5 tot 12 mei 2008 een reis naar het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano in Zuid-Campanië in samenwerking met de lokale Italiaanse wandelorganisatie Gruppo Escursionistico Trekking. Dit grote natuurpark bevat diepe kloven zoals de Gola del Diavolo en strekt zich uit over de Apennijnen tot aan zee. Er komen niet veel toeristen.

Er wordt een aantal uren per dag gewandeld in de bergen van de Alburni of de Cervati, je bezoekt baaien met een bootje, druipsteengrotten en er worden culturele excursies georganiseerd, naar onder meer het middeleeuwse Kartuizer kloostercomplex van Padula, werelderfgoed van Unesco.

In mei bloeien er in de vallei Vallo di Diano tientallen orchideeënsoorten. Het heet er niet voor niets Valle delle orchidee. In die tijd worden er excursies en feesten georganiseerd rondom het thema ‘orchideeën’. Je logeert in een agriturismo (boerderij) in het dorp Padula.

Kosten: € 550,00 inclusief volpension, vervoer van en naar het vliegveld bij Napels en in het gebied per taxibus (maximaal 12 personen), exclusief vlucht. Het bedrag is inclusief begeleiding door Karina van der Meer als tolk en twee Italiaanse berggidsen van de GET, overnachtingen in de agriturismo, volpension, wijn, excursies, vervoer per taxibus in het gebied, vervoer van het vliegveld Napels naar Padula en terug per taxibus. De vlucht naar Napels is niet inbegrepen.

Transavia heeft rechtstreekse vluchten op Napels (http://www.transavia.com). Daar wordt je afgehaald met een taxibus, een rit van circa anderhalf uur. Een andere mogelijkheid is met bijvoorbeeld Ryanair vanaf Eindhoven naar Rome te vliegen en met de trein (http://www.ferroviedellostato.it/) naar Napels te reizen.

Meer informatie:
http://www.wandelenitalie.nl
karina.vandermeer@hotmail.com
Afbeelding
Plaats reactie