Pagina 1 van 1

Met Staatsbosbeheer naar Hompelvoet (herfstschroeforchis)

Geplaatst: za aug 22, 2015 4:39 pm
door Henk de Groot
Helaas niet meer voor dit jaar, maar een aanrader voor komende jaren:
Staatsbosbeheer biedt elk jaar half/eind augustus de mogelijkheid om op twee zaterdagen het eiland Hompelvoet in de Grevelingenmeer te bezoeken. Buiten excursies is het eiland niet toegankelijk.
De excursies zijn in persoon, via de telefoon of via e-mail te boeken via de VVV Zeeland: burgh-haamstede@vvvzeeland.nl . De excursie vertrekt vanuit de werkhaven Bommenede (bij Zonnemaire) met een schip van Staatsbosbeheer en kostte in 2015 9,50.

2014 was een recordjaar waarbij maar liefst 20.000 herfstschroeforchissen werden geteld. Dit jaar is de telling pas gisteren begonnen, maar stond de teller al op 8500.
Doel van de dag uiteraard de herfstschroeforchis, maar het verhaal over (de natuur op) Hompelvoet alleen is al een bezoek waard. Velden met Parnassia en de nodige zaaddragende moeraswespenorchissen.

Re: Met Staatsbosbeheer naar Hompelvoet (herfstschroeforchis

Geplaatst: do aug 27, 2015 11:17 am
door martinjansen
Voor wie toch nog de Herstschroeforchis in grote getale wil zien; aanstaande zaterdag geeft het Zuid Hollands landschap een excursie in de Westduinen. Aanmelden kan nog via de volgende website: http://www.zuidhollandslandschap.nl/nat ... estduinen/

Ik heb mij reeds aangemeld :D

gr,
Martin Jansen

Met Staatsbosbeheer naar Hompelvoet (herfstschroeforchis)

Geplaatst: wo mei 03, 2017 8:30 am
door Cemeterio
Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer deze excursie naar Hompelvoet. Maar liefst 3 data om uit te kiezen.

https://www.staatsbosbeheer.nl/Activite ... hompelvoet


Groetjes Doriene