Pagina 1 van 1

SEMO excursies 2015

Geplaatst: ma feb 02, 2015 5:36 pm
door F. Thys
:D SEMO organiseert dit jaar twee meerdaagse uitstappen. Van 14 tot en met 17 mei gaat het naar de Elzas, het oosten van Frankrijk. Verblijf- en vertrekplaats voor de excursies is Colmar. Op het programma staan o.a. bezoeken aan Bollenberg, Zinkoepfle, Bickenberg, Taubergiessen, Sigolsheim en Grasberg. De organisatie berust bij Marc Verbeeck en Bart Van de Vijver. Inschrijven kan tot 15 februari. Het weekend van 27 en 28 juni staat de Eifel op het programma. Er zijn bezoeken gepland in Bürvenich, Weyer, Ripsdorf, Alendorf, Wiesbaum, Dollendorf, Uxheim, Niederehe en Birresborn. Hier kan zowel een van beide dagen als het gehele weekend deelgenomen worden. Inschrijven voor het weekend, met overnachting in Birgel, kan tot 28 februari. Excursieleiding: Frans Thys. Aan deze activiteiten kan ook deelgenomen worden door leden van de WEO. Wie vrijblijvend meer informatie wenst over een van beide of beide meerdaagsen, zend een email aan Frans Thys, via onderstaande ‘email-knop’.

Hartelijke groeten

Frans

Re: SEMO excursies 2015

Geplaatst: di mei 19, 2015 4:44 pm
door Bert
Weer terug van SEMO uitstapje naar de Elzas. Prachtige gebieden met veel orchideeën en andere mooie natuur bezocht. Nooit eerder D. sambucina (zowel rood als geel) zo noordelijk gezien. En allerlei hybriden (zelfs de "onmogelijke" araneola x apifera). Bedankt Marc en Bart voor de perfecte voorbereiding en organisatie!

Met vriendelijke groeten, Bert.

Re: SEMO excursies 2015

Geplaatst: wo jun 17, 2015 12:32 am
door Dallie
Graag gedaan Bert! Fijn dat je er weer bij was :)

Marc

Re: SEMO excursies 2015

Geplaatst: za jul 04, 2015 7:37 pm
door Bert
Ben redelijk goed bekend met (de orchideeën van) de Eifel, maar Frans wist ons toch naar enkele locaties te brengen die ik nog niet kende met zelfs een nieuwe soort voor mij (namelijk Epipactis microphylla). Prima weer, leuke groep, perfecte organisatie en heel veel moois gezien!

Met vriendelijke groeten, Bert.