Pagina 1 van 1

Kalender voor het beheren van orchideeënbiotopen

Geplaatst: vr mar 06, 2015 8:48 am
door orchforummaster
De afgelopen week is er gewerkt aan een speciale orchideeënkalender. Geen kalender voor aan de wand, maar een kalender speciaal voor het beheren van orchideeënbiotopen. Want hoe doe je dat orchideeënbiotopen beheren en wanneer voer je beheerswerkzaamheden uit?

De kalender legt je in drie stappen uit hoe je dat aanpakt, orchideeënbiotopen beheren. De sleutel is doelsoortsynchronisatie. Dit houdt in dat je de geplande beheerswerkzaamheden afstemt op de levenscyclus van orchideeën. Wanneer je de werkzaamheden het beste kan uitvoeren, dat zie je op kalender. De kalender geeft een overzicht van alle soorten orchideeën die in Nederland voorkomen. Met stoplichtkleuren wordt per maand en per soort aangegeven of het verstandig is om de geplande beheerswerkzaamheden uit te voeren.

Kort samengevat wat biedt de kalender:
  • per soort en per maand een overzicht wanneer je beheerswerkzaamheden het beste kunt uitvoeren;
  • de mate waarin werkzaamheden kwaad kunnen zijn weergegeven in stoplichtkleuren
  • de kalender is speciaal ontwikkeld voor: beheerders van natuurgebieden, beheerders van openbaar groen (provincies, gemeenten, groenbedrijven), natuurverenigingen en particulieren die natuur beheren
  • de kalender (1x a4-formaat), dubbelzijdig) wordt gedrukt op stevig papier (dikte ansichtkaart)

De kalender is alleen bij de W.E.O. te bestellen en kost per stuk 2,50 euro (incl. verzendkosten). Bestellen kan middels het bestelformulier (onderaan dit bericht te downloaden). Het bestelformulier s.v.p. opsturen naar weoknnv@gmail.com. Bij afname van 10 kalenders of meer wordt een speciale prijs gerekend. Neem bij een bestelling van 10 of meer kalenders eerst contact op met de W.E.O. middels bovenstaand mailadres.

Afbeelding

Re: Kalender voor het beheren van orchideeënbiotopen

Geplaatst: wo nov 25, 2015 1:12 pm
door orchforummaster
Er zijn nog een 20-tal kalanders beschikbaar! Woon je in een gemeente die het bermbeheer aan de laars lapt? Of ben je lid van een natuurclub die zelf orchideeënbiotopen beheert? Op de kalender zie je in één oogopslag wanneer je de geplande werkzaamheden het beste kunt uitvoeren.

Kalender bestellen? Zie het bericht hierboven voor meer details.