Pagina 1 van 1

Adders en orchideeën

Geplaatst: vr mar 08, 2013 1:32 pm
door Hans Dekker
Beste vrienden,

Ik kom net van m'n Iraanse kapper, die zei dat we hier in Nederland maar mooi veilig wonen zonder giftige dieren. Ik kon hem gelijk uit de droom helpen, omdat ik afgelopen woensdag m'n broodje op at tussen acht adders. Bijgaand enkele portretten. Overigens is het inderdaad best gevaarlijk soms om hier in Drenthe achter de orchideeën aan te gaan, want in veel van de biotopen waarin D. maculata, elodes, praetermissa en P. bifolia komen ook adders voor. Soms niet weinig! Dus altijd opletten waar je loopt. Ik ben wel eens gebeten door zo'n beest. Eén keer in mijn laars (!) en een keer boven in mijn kuit. Dat was in het buitenland en betrof het een spitssnuitadder. Die is gelukkig minder giftig. Desondanks as ik er even goed ziek van. Oppassen dus komend voorjaar.

Groeten,

Hans

Re: Adders en orchideeën

Geplaatst: vr mar 08, 2013 4:35 pm
door Mark Meijrink
Mooi Hans!

Tijdens mijn afstudeeronderzoek in een Drenths veentje was ik mijn laarzen een keer vergeten. Dan maar op blote voeten. Toen ik bijna klaar was met mijn onderzoek en terugliep schoot er ineens een adder weg op de plek waar ik voet wilde neerzetten. Oeps! Ik ben daarna nooit meer mijn laarzen vergeten!

Mvgr Mark

Re: Adders en orchideeën

Geplaatst: zo mar 17, 2013 3:37 pm
door jslagers
Als verpleegkundige op een spoed eisende hulp afdeling krijgen we ieder jaar wel één of twee mensen die gebeten zijn door een adder. Deze mensen moeten dan voor ongeveer 24 uur opgenomen worden op een intensive care afdeling omdat de ademhaling ernstig bedreigd kan worden. Dus pas op!

Re: Adders en orchideeën

Geplaatst: ma mar 18, 2013 8:38 am
door peter wijn
heb ooit ergens bij elkaar gegoogled dat in de vorige eeuw in NL in totaal drie mensen overleden zijn agv een beet van een adder. de laatste meen ik omstreeks de jaren '60.

Re: Adders en orchideeën

Geplaatst: di mar 19, 2013 1:41 pm
door Ton
We zien ze wel eens, maar te weinig en 8 bij elkaar is een buitenkansje. Zeker net uit de grond gekropen op de eerste mooie dag?

Re: Adders en orchideeën

Geplaatst: di mar 19, 2013 7:33 pm
door Hans Dekker
Klopt Ton, precies voor de winter weer inviel. Overigens ben ik banger voor teken dan voor adders...

Hans