Nieuwe Atlas van de Nederlandse Flora

Voor alle vragen en berichten over inheemse en Europese orchideeën.

Moderator: Michiel Janssen

Gebruikersavatar
eric hartgers
Berichten: 373
Lid geworden op: wo dec 31, 2008 5:36 pm

Nieuwe Atlas van de Nederlandse Flora

Bericht door eric hartgers »

Dag allemaal.

Vandaag las ik dit bericht. Ondanks dat het niet specifiek gericht is op orchideeën zijn er wellicht toch geïnteresseerden:


Binnenkort verschijnt de Nieuwe Atlas van de Nederlandse Flora.

In deze kaartenatlas zijn de resultaten van meer dan een eeuw planten inventariseren in Nederland gebundeld. De gegevens van drie perioden zijn dankzij fraai cartografisch werk van Bart Vreeken weergegeven in een helder kaartbeeld. Zeldzaamheid, verspreiding en verandering zijn hiermee snel zichtbaar. De gegevens vanaf 1975 zijn op de kilometer nauwkeurig verzameld waardoor ook een goed beeld ontstaat van de voorkeur van soorten voor bijvoorbeeld rivieroevers, beekdalen, bosgebieden, dijken of zelfs snelwegen.

Vele honderden vrijwilligers hebben het merendeel van de gegevens verzameld, maar daarnaast zijn ook veel aanvullende gegevens van provincies, terreinbeheerders en onderzoeksinstituten opgenomen. Dankzij FLORON konden al deze gegevens worden bijeengebracht en gecontroleerd. Inmiddels zijn de gegevens uit deze atlas ontsloten in de Nationale Databank Flora en Fauna en worden ze aangevuld met de meest actuele verspreidingsgegevens. Want de flora blijft in beweging.

Prijs € 39,95 - verkrijgbaar bij KNNV-uitgeverij

*** Eenmalige introductie-aanbieding ***
De atlas is op de Variadag van FLORON op 17 december in Naturalis verkrijgbaar voor de speciale prijs van €25,- voor wie hier vooraf (!) op intekent. Intekenen kan via de webwinkel van SOVON (http://www.sovon.nl/default.asp?id=443&id_product=112).

Zie verder de website van Floron (www.floron.nl), ook voor een voorbeeld-pagina, en info over de Variadag.
Met vriendelijke groet,

Eric Hartgers
Plaats reactie